Werk je in het onderwijs of de kinderopvang, en wil je meer doen aan verduurzaming? Goed bezig! Groene schoolpleinen, afval scheiden, klimaatadaptatie in de stad, verbinden van natuur met cultuur, techniek, taal en rekenen... de mogelijkheden zijn eindeloos, maar niet altijd bekend.
Natuurmuseum Brabant wil de vraag vanuit het onderwijs verbinden met aanbieders van binnen- en buitenschoolse programma's op het gebied van natuur, milieu en duurzaamheid. Daarom opende de NDE-hub: een kenniscentrum voor natuur- en duurzaamheidseducatie. Je bent van harte welkom!
Wat kan de NDE-hub voor jou betekenen?
Onderwijs en kinderopvang in Tilburg en omgeving hebben steeds meer oog voor natuur- en duurzaamheid. Een positieve ontwikkeling! Maar het is niet altijd gemakkelijk om de weg te vinden tussen jouw vraag en het aanbod.
De NDE-hub van Natuurmuseum Brabant biedt ondersteuning aan onderwijs en kinderopvang bij het realiseren van groene schoolpleinen; professionalisering van leerkrachten en pedagogisch medewerkers en het stimuleren van brede talentontwikkeling bij kinderen. Ook fungeert de hub als informatiepunt voor iedereen die vragen heeft over natuur- en duurzaamheidseducatie en wordt vraag en aanbod gekoppeld.
Wat doet de hub?
De NDE-hub is een directe partner voor basisscholen en kinderopvanglocaties. Medewerkers Tineke en Peter helpen bij het vinden van een passend antwoord op de NDE-vraag. Zij richten zich op drie hoofdthema’s:
- vergroening van schoolpleinen;
- professionalisering van NDE-coördinatoren;
- Brede Talentontwikkeling en een rijk NDE-aanbod.
De NDE-hub maakt gebruik van het ‘groene netwerk’ van de regio Tilburg en verbindt deze op een passende manier met de scholen en kinderopvang. Hierbij wordt maatwerk geleverd: elke school of kinderopvanglocatie is immerrs uniek.
Je kunt ook bij de NDE-hub terecht voor praktische informatie en inspirerende praktijkvoorbeelden. Elke woensdagmiddag (met uitzondering van de schoolvakanties) is er een openbaar NDE-loket waar iedereen welkom is met vragen over natuur- en duurzaamheidseducatie. Tussen 14.00 en 16.30 uur ben je van harte welkom in Natuurmuseum Brabant, Spoorlaan 434, eerste verdieping. Aanmelden is niet nodig, wel graag even melden bij de balie!
Deze zomervakantie (van 6 juli t/m 18 augustus) is er dus geen inloop!
Daarnaast worden themamiddagen voor onderwijs- en kinderopvangprofessionals georganiseerd. Kijk op de kalender voor actuele data. Hier vind je ook andere groene initiatieven.
Wil je helemaal niets missen van de activiteiten, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!
Kennismaking: Peter van Drunen en Tineke Vermeer
De NDE-hub heeft twee medewerkers: Tineke Vermeer en Peter van Drunen. Ben je op zoek naar informatie of wil je advies over natuur- en duurzaamheid in jouw schoolomgeving? Maak dan een afspraak! Je kunt binnenlopen op een woensdagmiddag, maar als die middag lastig is: mail dan voor een afspraak op een ander tijdstip!
Peter en Tineke zijn allebei betrokken bij het organiseren van themamiddagen in het kader van professionalisering en ze zijn regelmatig aanwezig bij het informatiepunt.
Peter richt zich op de brede talentontwikkeling, koppelen van vraag en aanbod en het borgen van NDE in het onderwijs. Hij is bereikbaar van maandag tot en met donderdag.
p.vandrunen@ / 06- 8208 5816. natuurmuseumbrabant.nl
Tineke richt zich op het ondersteunen van scholen die hun schoolomgeving willen vergroenen. Ze is bereikbaar van dinsdag tot en met donderdag.
t.vermeer@ / 06 82341350. natuurmuseumbrabant.nl
Contact en informatie
Nieuwsbrief
Een belangrijk deel van de educatie komt via de nieuwsbrieven, die met enige regelmaat verschijnen. Je vindt er cursussen, tips, voorbeelden van samenwerkingen, aanbieders in het zonnetje en een groene agenda. Opgeven voor de nieuwsbrief kan via de knop hieronder (we gaan niet spammen!).
In de spam- of ongewenste mail?
Het kan zijn dat de nieuwsbrief in je map Ongewenst of SPAM terechtkomt: het mailadres nde@ is nieuw. Wanneer je de nieuwsbrief wilt blijven ontvangen, kun je in je mailprogramma aangeven dat het geen spam is! natuurmuseumbrabant.nl