Bs De Klinkers en Groeituin013 geven het goede voorbeeld!

Stel; je mag als leerling met je klas het bos in met een heuse gids die je fantastische dingen leert over de bijzondere dieren en planten die er leven, die je laat voelen, ruiken, proeven, ervaren, natuurbeleving biedt die al je zintuigen aanspreekt. Wauw! Daar wil je meer van leren, vaker beleven, jezelf in onderdompelen en in groeien. Maar helaas… het was al moeilijk zat voor de school om dit één keer te regelen. Dus het blijft bij die ene keer.
Samenwerkingen tussen het onderwijs en aanbieders van natuureducatieve activiteiten zijn vaak vluchtig, (te) laat ingepland en te weinig doordacht. Vanuit de NDE-hub proberen we langlopende, structurele samenwerkingen voor elkaar te krijgen. Op die manier kan er ook daadwerkelijk aangesloten worden bij doorlopende leerlijnen en krijgen leerlingen de kans zich echt te ontwikkelen. Bovendien bieden samenwerkingsprojecten meer mogelijkheden om subsidies en fondsen aan te schrijven. Iets wat nu vaak niet mogelijk is.
Dus wat doe je als NDE-hub wanneer De GroeiTuin013 graag een meer constructieve partnerrol voor het onderwijs wil nemen en basisschool Klinkers de behoefte uitspreekt om meer erop uit te gaan, concrete leerervaringen op te doen en externe specialisten aan de school te verbinden? Juist, verbinden en motiveren!
Binnenkort start een pilot waarin leerlingen van BS Klinkers bij De GroeiTuin013 aan de slag gaan. De activiteiten sluiten aan bij het curriculum en werkwijze van de school en zijn doordacht. Het streven is om na de pilot de samenwerking verder uit te bouwen en te borgen.
Uiteraard zijn er nog wat uitdagingen te overwinnen. Maar wat geven De GroeiTuin013 en basisschool Klinkers hier een goed voorbeeld. Top!